Toyotan sähköistetyt voimalinjat 

Muutosta johtamassa

Lähde mukaan matkallamme kohti nollapäästöjä – ja vieläkin pidemmälle. Asetimme kunnianhimoisen tavoitteemme jo vuosikymmeniä sitten. Maailman ensimmäisen sarjavalmisteisen hybridiauton, Priuksen, esitteleminen jo lähes 25 vuotta sitten edusti merkittävää askelta matkallamme. Emme kuitenkaan ole vielä perillä, vaan matka jatkuu. Haluamme tarjota jokaiselle juuri oikean teknologian juuri oikealla hetkellä. 

 

Itselataava hybriditeknologiamme on ehtinyt jo neljänteen sukupolveen, ja hybridiautojamme on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 17 miljoonaa kappaletta. Toyota on ylivoimaisesti suosituin hybridivalmistaja myös Suomessa. Toyotan itselataavat hybridit ovat sähköistäneet Suomen tiet ja taajamat: arvion* mukaan hybrideillämme ajetaan vuosittain 150 miljoonaa ajokilometriä pelkällä sähköllä. Tutustu myös muihin sähköistettyihin voimalinjoihimme.

 

Tutustu sähköistettyihin voimalinjoihimme

Itselataava hybridi

Toyotan itselataava hybriditeknologia on ehtinyt jo neljänteen sukupolveen. Hybridiautojamme on myyty jo yli 17 miljoonaa kappaletta ympäri maailman. Toyota on ylivoimaisesti suosituin hybridivalmistaja myös Suomessa. Toyotan itselataavat hybridit ovat sähköistäneet Suomen tiet ja taajamat: arvion mukaan hybrideillämme ajetaan vuosittain 150 miljoonaa ajokilometriä pelkällä sähköllä

Tutustu itselataaviin hybrideihin »

Ladattava hybridi

Toyotan ladattavat hybridit toimivat itselataavan täyshybridin tavoin, kun ladattu ajoakku on ajettu tyhjäksi. Ajat siis täysin sähköllä akku ladattuna, ja mikäli et ehdi lataamaan akkua, ajat silti jopa puolet ajasta sähköllä. Toyotan itselataavan hybriditeknologian ansiosta polttoaineen kulutus ei nouse itselataavaa hybridimallia korkeammaksi tyhjälläkään ajoakulla.

Tutustu ladattaviin hybrideihin »

Sähköauto

Uuden sukupolven sähköautoissamme on hyödynnetty pitkää, yli kahden vuosikymmenen mittaista kokemustamme voimalinjojen sähköistämisestä. Täysin lähipäästöttömät täyssähköautomme nostavat ajamisen mukavuuden ja nautinnon uudelle tasolle. Sähkömoottori tuottaa äänetöntä ja hienostunutta voimaa, ja auton lataaminen on helppoa ja vaivatonta.

Tutustu sähköautoihimme »

Polttokennoauto

Pitkän innovaatioperinteen pohjalle rakentuvan Mirain ainoat päästöt ovat puhtaita vesipisaroita. Vetykäyttöisen Mirain täyteen tankkaaminen kestää vain muutaman minuutin, minkä jälkeen voit nauttia jopa 650 kilometrin lähipäästöttömästä ja hiljaisesta toimintamatkasta sekä poikkeuksellisesta voiman tunteesta.

Tutustu polttokennoautoomme »

* Sähköisten ajokilometrien arvio perustuu 50 000 Toyotan hybridin autokantaan, 12 000 kilometrin vuosittaiseen ajomäärään sekä 25 % sähköajo-osuuteen. Vuosittaiset kilometrit perustuvat Tilastokeskuksen vuoden 2018 tietoihin, joiden mukaan henkilökautojen keskimääräinen vuosittainen ajosuorite on n. 13 800 km. Laskentakaavassa vuosittaiset ajokilometrit on pyöristetty alaspäin 12 000 kilometriin. Toyotan täyshybridillä ajat jopa puolet ajasta sähköllä. Laskentakaavassa sähköajo-osuutena on huomioitu 25 %.